Slik blir du kvitt rotete mobilladere

Er du lei av å ha mobilladere liggende rundt om i huset? Ny teknologi og smart design kan heldigvis gjøre livet bedre for de som har blitt lei av å snuble i mobilladere.

Trådløs lading
Lei av ledninger?

De fleste folk har en personlig mobiltelefon, og dette gjelder etter hvert også de fleste barn. Har du en familie med to voksne og barn, er det plutselig

mange mobilladere som ligger rundt om i huset. Dette kan fort skape rot i hjemmets kroke og være til besvær ved eksempelvis rengjøring. 

De siste årene har det heldigvis kommet mer og bedre trådløs elektronikk på marked, som blant andet har gjort trådløs mobillading mulig. 

Én trådløs mobillader for alle mobilmerker

Trådløs Wall Charger fra Xvida
Trådløs Wall Charger fra Xvida

Ved hjelp av QI-teknologi har det imidlertid blitt mulig å lade alle husets smarttelefoner med samme ladesystem – uansett om det er en iPhone, Samsung eller et annet merke. Så lenge telefonen er QI-aktivert.

Sett for eksempel en vegglader et diskret sted i hvert rom. Da kan hele familien enkelt sette telefonen til trådløs opplading uten å måtte finne frem mobilladeren, sette den i stikkontakten og rydde alt bort igjen etter bruk.

Et slikt system gjør ikke bare mobillading mye enklere, det gir også mindre rot i hjemmet.

Bli kvitt andre slitsomme ledninger i hjemmet

Markedet for trådløse høyttalere har utviklet seg med lysets hastighet de siste årene.

trådløs høytaler
Zeppelin Wireless (Bildekilde: hifiklubben.no)

Tidligere var trådløse høyttalere forbundet med dårlig lyd og kort spilletid. I dag finnes det imidlertid en rekke trådløse høyttalere som gir deg skikkelig god lyd og betydelig lenger spilletid. 

Et eksempel er Zeppelin Wireless fra Bowers & Wilkins. Her kan du streame musikk trådløst fra din smarttelefon, nettbrett eller PC.

Mange TV-produsenter har dessuten begynt å integrere flere funksjoner i fjernsynene. Bang & Olufsen har for eksempel designet BeoVision 14 som er et 4K Ultra HD LED-TV med et utall av tilkoblingsmuligheter og integrert adgang til

dine apper.Her kan du se på TV og film, spille spill, høre musikk og mye mer. Og det beste er at du bare trenger én ledning!

Det finnes med andre ord mange smarte og stilfulle systemer som kan reduserer mengden av ledninger i hjemme ditt. Jo færre stikk i stikkontakten, jo bedre. Da kan du både spare strøm og unngå brannfare.

Derfor er det ikke trygt å lade din mobil om natten

Mange av oss lader mobilen på natten slik at den er klar for bruk om morgenen. Det har dessverre flere ganger vist seg at det ikke er trygt å ha mobilladeren i stikkontakten når alle husets beboere har lagt seg.

I fjor utførte TNS Gallup en undersøkelse for IF Skadeforsikring, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk brannvernforening, som viste at sju av ti nordmenn lader mobilen om natta.

Det er altså mange av oss som lader mobilen mens vi sover. Selv om denne vanen er bekvem, er den ikke alltid trygg.

Slik kan en mobillader skape brann

Det er en generell risiko ved å ha elektriske apparater på om natten, og dette inkluderer selvfølgelig også mobilladere. Når mobilen da i tillegg ligger på nattbordet eller under puten, kan det i tilfelle brann ha fatale konsekvenser.

– Folk lader mye om nettene, og det går stort sett bra. Men hvis det går galt, og mobiltelefonen ligger på nattbordet, så vil det komme giftig gass ut av den som man kanskje ikke klarer å våkne fra, forteller Informasjonsdirektør i IF skadeforsikring Jon Berge til NRK.

Legg mobilen til lading i et tomt rom

-wireless-charging-desk-stand
Trådløs Desk Stand fra Xvida

Har du likevel vanskelig for å slutte med lading av mobilen på natten, bør du legge mobilen i et tomt rom som er utstyrt med en røykvarsler. Da har du mulighet for å bli varslet ved brann og komme i sikkerhet.

Sørg i tillegg for at hverken lader eller mobil er tildekket – et råd som du for øvrig bør følge uansett når på døgnet du lader mobilen din.

En annen mulighet er å lade mobilen mens du er på jobb. Her kan du f.eks ha en trådløs ladestand, som gir deg mulighet for å lade og bruke mobilen dagen gjennom.

Les også vårt blogginnlegg om mobilbruk i bilen, hvor du får konkrete eksempler på lovlig og ulovlig mobilbruk under bilkjøring.  

Hvilke telefoner støtter trådløs lading?

Vi er alle kjent med den tradisjonelle måten å lade en telefon på: vi må finne en kabel, koble kabelen til strømuttaket og deretter prøve å finne hullet pluggen skal inn i telefonen på. Det er med glede at jeg kan meddele at vi akkurat nå står vi innenfor en revolusjon innenfor lading av smarttelefoner. Vi går fra kabelfikling til trådløs lading!

Dette betyr at du enkelt kan legge telefonen din ned på bordet eller med det rette utstyret henge telefonen på veggen og la den lade uten å tenke på kabler. Dette vil gjøre livet ditt mindre frustrerende!

Allerede i dag finnes det en del telefoner som støtter trådløs ladning, noen sentrale å trekke frem er:

Samsung Galaxy S7/S7 Edge

galaxy-s7-charging-car-kit-suction-cup-mount

Samsung S7 og S7 Edge støtter til og med Samsungs “Fast Charge” som gjør det enda raskere å lade trådløst!

 

iPhone 7/7 Plus

I februar kommer vi med et deksel som gjør det mulig å lade til iPhone 7 helt trådløst!

 

iPhone 6/6S Plus og iPhone 6/6S

-wireless-charging-desk-stand

Med hjelp fra et deksel fra Xvida er det mulig å lade din iPhone trådløst!

 

Nokia Lumia 950 og 950 XL

lumia950

En rekke Lumia telefoner støtter trådløs lading, de nyeste som støtter det er Lumia 950 og 950 XL.

 

I tillegg til disse telefonene er det mange andre telefoner som støtter trådløs lading, under finner du en lang liste:

 • Samsung Galaxy Note 5 2015
 • Samsung Galaxy S6 Edge Plus 2015
 • Samsung Galaxy S6 Active 2015
 • Samsung Galaxy S6 Edge 2015
 • Samsung Galaxy S6 2015 Samsung Galaxy S7 2016
 • Google Nexus 4 2012
 • Google Nexus 5 2013
 • Google Nexus 6 2014
 • Google Nexus 7 (2013)
 • LG G3 (EU only) 2014
 • LG Optimus G Pro 2013
 • Nokia Lumia 950 XL 2015
 • Nokia Lumia 950 2015 Nokia Lumia 735 2014
 • Nokia Lumia 830 2014
 • Nokia Lumia 930 2014
 • Nokia Lumia 929/Icon 2014
 • Nokia Lumia 1520 2013
 • Nokia Lumia 928 2013 Nokia Lumia 920 2012
 • Sony Xperia Z4V 2015
 • Sony Xperia Z3v 2014

 

Det vil bli spennende å se hvordan trådløs lading utvikler seg. Hvor lenge er det før trådløs lading er standardmåten å lade på? Legg igjen en kommentar med dine tanker!

Regler for mobilbruk i bilen – Hva er lov?

Vi vet alle at det ikke er lov å bruke mobilen til å skrive meldinger eller surfe nettet mens man kjører bil. Det er heller ikke lov å ta imot samtaler hvis mobilen ligger løst. Det er viktig å være obs på reglene når det kommer til mobilbruk i bilen. La oss ta en nærmere kikk på hvilke regler som gjelder:

Telefon mens man kjører

Dette er ikke lov å gjøre mens man kjører.

Hvis en mobil er fastmontert i en holder har man lov til å ta imot samtaler, legge på eller taste inn et telefonnummer.

steering-wheel-controls-1024x640Hvis mobilen er koblet med Bluetooth til bilen har man lov til å bruke bilens innebygde ringe-funksjoner.

 

 

 

Bruker du øretelefoner som har en besvarknapp har du lov til å bruke denne til å ta imot samtaler, du har derimot ikke lov til å taste et telefonnummer hvis din telefon ligger løst. Har du iPhone kan du jo be Siri ringe den du ønsker å få kontakt med! Hvis du har en Android-telefon kan du bruke “Ok Google”.

Regelene for bruk av mobil i bilen er egentlig veldig greie:

 • Du har aldri lov til å surfe på nettet mens du kjører
 • Du kan slå et telefonnummer dersom din telefon sitter fast i en holder
 • Du kan motta telefoner hvis du bruker et øretelefoner som har en besvarknapp eller hvis mobilen er i en holder.

Kjør forsiktig!

Xvidas trådløse lade-kolleksjon

Xvida sørger for at din telefon er ladet, hvor som helst!

Kort beskrivelse:

”Touch & Go” er et system med QI ladning, designet for iPhone og QI aktiverte smarttelefoner.

Xvidas slagord: Mount it, charge it, love it.

Hvorfor velge Xvida?

 • Ingens slitasje på telefonens ladeport, ingen slitne/brukne kabler.
 • Ingen problem med å finne ”riktig kabel” til din telefon, fungerer på iPhone og Qi baserte smarttelefoner.
 • Den ultimate bekvemmelighet; ikke noe famling med kabler, og inn-plugging, bare å sette rett på, og det fungerer.
 • Rask og pålitelig trådløs ladning, uten å søke etter selve ladepunktet, magnetene sørger for at telefonen alltid kommer i korrekt posisjon, sentrert over lade punktet noe som gir maksimalt ladeopptak.
 • Du kan alltid bruke telefonen mens den lader, dermed unngår du å bryte ladeprosessen.
 • Xvida vil sørge for at telefonen din er ladet opp gjennom hele dagen, uten at du hele tiden må huske på ladning.

 

Eksempler på bruk:

 • Istedenfor å dra rundt på kabler hver dag, kan du ta det med ro, nyte en kopp kaffe, mens Xvida-laderen holder din telefon synlig, bruksklar og ladet opp, uten kabel.
 • Når jeg kommer på kontoret, plasserer jeg bare telefonen på bordholderen (Desk Stand), der den lader, mens jeg bruker den. Til møte? Null problem, bare å ta med seg telefonen (glem kabelen) , når du kommer hjem, samme sak, plasser den på bordet eller veggen.
 • Du kommer sent hjem, du er trett og vil bare til sengs, kanskje noen andre allerede sover og det er mørkt i rommet. Ikke noe famling og støy for å finne frem kabel og adapter for så å forsøke å plugge kabelen inn. Du plasser bare telefonen på magnetholderen, og kryper til sengs, enklere enn det blir det ikke.
 • På vei til jobb, i bilen om morgenen, liker jeg å kunne observere telefonen og betjene den, uten å ta oppmerksomhet fra trafikken, eller å flytte synsfeltet fra veien foran meg. En smart og bra designet magnetisk bilholder, med trådløs ladning, sørger for dette.  Jeg vil også bare ta med meg telefonen i ett håndgrep når jeg går ut av bilen, uten å plundre med ulike klips og kompliserte feste anordninger for telefonen.
 • Hold deg oppdatert, hele tiden; sjekke SMS, mail, Facebook, Instagram etc. etc. tapper telefonen fort for strøm. Jeg vil ha en lader der jeg kan se skjermen på telefonen tydelig og operere telefonen uavbrutt, mens den lader, uten å måtte plugge kabler inn og ut hele tiden.