Slik blir du kvitt rotete mobilladere

Er du lei av å ha mobilladere liggende rundt om i huset? Ny teknologi og smart design kan heldigvis gjøre livet bedre for de som har blitt lei av å snuble i mobilladere.

Trådløs lading
Lei av ledninger?

De fleste folk har en personlig mobiltelefon, og dette gjelder etter hvert også de fleste barn. Har du en familie med to voksne og barn, er det plutselig

mange mobilladere som ligger rundt om i huset. Dette kan fort skape rot i hjemmets kroke og være til besvær ved eksempelvis rengjøring. 

De siste årene har det heldigvis kommet mer og bedre trådløs elektronikk på marked, som blant andet har gjort trådløs mobillading mulig. 

Én trådløs mobillader for alle mobilmerker

Trådløs Wall Charger fra Xvida
Trådløs Wall Charger fra Xvida

Ved hjelp av QI-teknologi har det imidlertid blitt mulig å lade alle husets smarttelefoner med samme ladesystem – uansett om det er en iPhone, Samsung eller et annet merke. Så lenge telefonen er QI-aktivert.

Sett for eksempel en vegglader et diskret sted i hvert rom. Da kan hele familien enkelt sette telefonen til trådløs opplading uten å måtte finne frem mobilladeren, sette den i stikkontakten og rydde alt bort igjen etter bruk.

Et slikt system gjør ikke bare mobillading mye enklere, det gir også mindre rot i hjemmet.

Bli kvitt andre slitsomme ledninger i hjemmet

Markedet for trådløse høyttalere har utviklet seg med lysets hastighet de siste årene.

trådløs høytaler
Zeppelin Wireless (Bildekilde: hifiklubben.no)

Tidligere var trådløse høyttalere forbundet med dårlig lyd og kort spilletid. I dag finnes det imidlertid en rekke trådløse høyttalere som gir deg skikkelig god lyd og betydelig lenger spilletid. 

Et eksempel er Zeppelin Wireless fra Bowers & Wilkins. Her kan du streame musikk trådløst fra din smarttelefon, nettbrett eller PC.

Mange TV-produsenter har dessuten begynt å integrere flere funksjoner i fjernsynene. Bang & Olufsen har for eksempel designet BeoVision 14 som er et 4K Ultra HD LED-TV med et utall av tilkoblingsmuligheter og integrert adgang til

dine apper.Her kan du se på TV og film, spille spill, høre musikk og mye mer. Og det beste er at du bare trenger én ledning!

Det finnes med andre ord mange smarte og stilfulle systemer som kan reduserer mengden av ledninger i hjemme ditt. Jo færre stikk i stikkontakten, jo bedre. Da kan du både spare strøm og unngå brannfare.

Haakon Bakker

Haakon Bakker er student ved UiO. Han er også grunnlegger av Bakker Technologies, et utviklingsselskap som leverer nettsider, nettbutikker og tekniske løsninger til små og mellomstore bedrifter.

Legg igjen en kommentar