Derfor er det ikke trygt å lade din mobil om natten

Mange av oss lader mobilen på natten slik at den er klar for bruk om morgenen. Det har dessverre flere ganger vist seg at det ikke er trygt å ha mobilladeren i stikkontakten når alle husets beboere har lagt seg.

I fjor utførte TNS Gallup en undersøkelse for IF Skadeforsikring, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk brannvernforening, som viste at sju av ti nordmenn lader mobilen om natta.

Det er altså mange av oss som lader mobilen mens vi sover. Selv om denne vanen er bekvem, er den ikke alltid trygg.

Slik kan en mobillader skape brann

Det er en generell risiko ved å ha elektriske apparater på om natten, og dette inkluderer selvfølgelig også mobilladere. Når mobilen da i tillegg ligger på nattbordet eller under puten, kan det i tilfelle brann ha fatale konsekvenser.

– Folk lader mye om nettene, og det går stort sett bra. Men hvis det går galt, og mobiltelefonen ligger på nattbordet, så vil det komme giftig gass ut av den som man kanskje ikke klarer å våkne fra, forteller Informasjonsdirektør i IF skadeforsikring Jon Berge til NRK.

Legg mobilen til lading i et tomt rom

-wireless-charging-desk-stand
Trådløs Desk Stand fra Xvida

Har du likevel vanskelig for å slutte med lading av mobilen på natten, bør du legge mobilen i et tomt rom som er utstyrt med en røykvarsler. Da har du mulighet for å bli varslet ved brann og komme i sikkerhet.

Sørg i tillegg for at hverken lader eller mobil er tildekket – et råd som du for øvrig bør følge uansett når på døgnet du lader mobilen din.

En annen mulighet er å lade mobilen mens du er på jobb. Her kan du f.eks ha en trådløs ladestand, som gir deg mulighet for å lade og bruke mobilen dagen gjennom.

Les også vårt blogginnlegg om mobilbruk i bilen, hvor du får konkrete eksempler på lovlig og ulovlig mobilbruk under bilkjøring.  

Haakon Bakker

Haakon Bakker er student ved UiO. Han er også grunnlegger av Bakker Technologies, et utviklingsselskap som leverer nettsider, nettbutikker og tekniske løsninger til små og mellomstore bedrifter.

One thought on “Derfor er det ikke trygt å lade din mobil om natten

  1. Pingback: Slik blir du kvitt rotete mobilladere | Trådløøs lading | Xvida

Legg igjen en kommentar